Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Ice Tea - Κρύο τσάι

Τώρα με τις ζέστες ιδού πώς να φτιάχνετε σπιτικό ice tea για να αποφεύγετε τα δηλητήρια τύπου lipton.

Βράζετε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και μόλις βράσει το βάζετε σε ένα στενό ποτήρι και ρίχνετε μέσα ένα φακελάκι τσάι. Περιμένετε 5 λεπτά, βγάζετε το φακελάκι το πιέζετε με ένα κουτάλι για να πέσει ότι τσάι έχει απορροφήσει το φακελάκι μέσα στο ποτήρι, ρίχνετε ζάχαρη αν θέλετε, ανακατεύετε για να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε παγάκια και νερό και είναι έτοιμο!!!

11 σχόλια:

maria είπε...

κακά τα ψέμματα, είναι απαίσιο...

Ανώνυμος είπε...

Καλά όπως μάθει κανείς. Διάβασε πάντως σε ένα κουτάκι lipton ice tea τα συστατικά και κάνε τις επιλογές σου.

Ν.

maria είπε...

δεν πίνω καθόλου τσάι το καλοκαίρι. ούτε καν το κοιτώ αν κ ωφελεί πολύ περισσότερο...
ξέρω πως το λίπτον έχει του κόσμου τα χημικά κ δε το αγγίζω καν...
μια φορά είχα πετύχει ένα τσάι, πήρα φακελάκια red tea lipton, το έβαλα στο ψυγείο κ αφού κρύωσε καλά, έβαλα αρκετή ζάχαρη. μπορώ να πω πως μετά από πάρα πολύ ζάχαρη, μπορούσα να το πιω! αλλά τόση ζάχαρη...δε κάνει βρε παιδί μου..

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν πίνεις τσάι γενικά τότε σε καταλαβαίνω. Εγώ απλά δεν πίνω καφέ. Τον έκοψα όταν ξεκίνησα παλιά ομοιοπαθητική κι έμεινε κομμένος παρόλο που σταμάτησα την ομοιοπαθητική. Το γύρισα σε τσάι. Το πίνω σκέτο χωρις ζάχαρη και πίνω και μαύρο (αυτό που στην Ελλάδα το λέτε ευρωπαϊκό) και πράσινο.

Τώρα μετακομίζω δε μπορώ αλλά αν είχα χρόνο θα έκανα μερικά πειράματα με χυμούς και αυτό το τσάι που δίνω εδώ. Δηλ. αντί για κρύο νερό να προσθέσω χυμό ίσως και λίγο λεμόνι για να το σπάει. μπορεί να βγει κάτι που να είναι γευστικότερο. Αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά.

Οι συνταγές εδώ είναι ειδικές για πολύ αυστηρή δίαιτα. Αν τις τρως εναλλάξ χωρίς όμως τίποτε άλλο εκτός από αυτά που γράφω εδώ χάνεις κιλά. Μπορείς να τρως όσο θέλεις αλλά μόνο αυτά. Όχι δεν είμαι χοντρός 75 κιλά είμαι και είμαι κανονικός για το ύψος μου. Κάνω κάποια πειράματα με τον ευατό μου και το φαγητό και ότι φτιάχνω το ανεβάζω εδώ για να μην το ξεχνάω ;)

Ν.

Ανώνυμος είπε...

θα το δοκιμάσω!

Ανώνυμος είπε...

να πω κάτι? καλό δεν είναι να το αφήσουμε να κρυώσει λίγο προτού βάλουμε παγάκια? Μέχρι να τα βάλουμε στο βρασμένο νερό θα έχουν γίνει νερό!

Ανώνυμος είπε...

Όχι με 4 παγάκια και παγωμένο νερό ή χυμό είσαι ΟΚ. Με χυμό επίσης είναι καλό. Το δοκίμασα και απομένει να βρεις το χυμό που σου αρέσει ή που τονίζει τα χαρακτηριστικά του τσαγιού.

Ν.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης το τσάι το πίνουμε φρέσκο. δεν το συντηρούμε σε θερμός πολλή ώρα ούτε το αφήνουμε να κρυώσει για να το πιούμε την άλλη μέρα γιατί δημιουργούνται κάποιες χημικές ουσίες που δεν κάνουν καλό στην υγεία. Επίσης δεν το βάζουμε στο ψυγείο γιατί κόβει. Βράζουμε παγώνουμε με παγάκια πίνουμε και τέλος.

http://www.rodostoday.gr/cms/content/view/1170/70/

http://www.mednutrition.gr/content/view/1394/145/

Ν.

Σοφία είπε...

Συμφωνώ κι εγώ. Είναι τόσο λίγο το ζεστό νερό στο ποτήρι που μόλις βάλεις τα παγάκια και το κρύο νερό, κρυώνει αμέσως.

Ανώνυμος είπε...

Σοφία έστω κι αν είδα το μήνυμα καθυστερημένα καλώς ήρθες.

Ανώνυμος είπε...

Ola einai 8ema syni8ias. Egw to latreyo to tsai eno epina kafe san trelh. Kala 8a einai na dei kaneis ti epiloges yparxoun sto tsai kai meta na apofasisi. Des thn selida
www.tsai.gr
pou exei ekatontades epiloges ΣΕ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ.