Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Φασόλια μαυρομάτικα

Υλικά

  1. 350 gr. Φασόλια μαυρομάτικα

  2. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  3. Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Τα μαυρομάτικα φασόλια δεν τα μουλιάζω από το βράδυ. Αυτά που αγοράζω δε χρειάζονται μούλιασμα, μαγειρεύονται όπως είναι. Αν τώρα η ποικιλία που έχετε θέλει μούλιασμα θα πρέπει να τα βάλετε 8 ώρες στο νερό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε. Μετά ρίχνουμε τα φασολάκια και λίγο καυτό νερό περίπου ένα δάχτυλο πάνω από τα φασολάκια. Βράζουμε για ένα λεπτό και βγάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε ένα λεπτό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι τα φασολάκια να είναι μαλακά. Στο ενδιάμεσο συμπληρώνουμε διαρκώς λίγο καυτό νεράκι και ανακατεύουμε. Προσέχουμε το νερό να είναι λίγο για να μη βγουν σούπα. Μόλις βράσουν τα φασολάκια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και το μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνουν μόνο τα φασολάκια με τη σάλτσα τους προσέχοντας όμως να μη μας στεγνώσουν εντελώς.

Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: