Υλικά
1 πακέτο γίγαντες.
3-4 καρότα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
Σκόρδο αν θέλουμε
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από ένα λεμόνι.
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε νερό χωρίς αλάτι για περίπου 45 λεπτά ή όσο χρειάζεται. Μόλις βράσουν οι γίγαντες τους βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο αν θέλουμε, το μαϊντανό, το αλάτι το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε λίγο λάδι και καυτό νερό όχι πάρα πολύ, περίπου όσο και οι γίγαντες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ανάλογα με το νερό που έχουμε βάλει περίπου μία ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου