Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Φακές Beluga


Υλικά


  • 200 gr. Φακές Beluga
  • 400-500 gr. νερό

Οι φακές μπελούγκα είναι μικρές σκληρές μαύρες φακές που τις βρίσκουμε στα βιολογικά και παραμένουν σπυρωτές ακόμη και μετά το βράσιμο. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται κυρίως για σαλάτες. Είναι εξαιρετικά νόστιμες και χαρακτηρίζονται ως το χαβιάρι της φακής. Μια άλλη ιδιότητά τους είναι ότι χωνεύονται πιο εύκολα από τις κλασσικές φακές. Προσωπικά εμένα το στομάχι μου τις κλασσικές φακές δεν τις σηκώνει αλλά με τις φακές beluga δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Προετοιμασία & εκτέλεση:

Οι φακές beluga δε θέλουν μούλιασμα από το βράδυ. Τις πλένουμε και τις βάζουμε στη διπλή ποσότητα νερού χωρίς αλάτι να βράσουν σε χαμηλή φωτιά από 20-30 λεπτά ανάλογα πως μας αρέσουν. Τις βγάζουμε τους ρίχνουμε λάδι κι αλάτι και τις τρώμε. Τόσο απλά. Μπορούμε επίσης να τους ρίξουμε μικρά κομματάκια ντομάτα, μαϊντανό, κι ελιές. Μπορούμε να τις ρίξουμε και να τις ανακατέψουμε με άλλες σαλάτες όπως π.χ. μια σαλάτα πράσινη. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για γαρνιτούρα. Οι χρήσεις τους είναι άπειρες κι εξαιρετικά γευστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: