Υλικά
Ένα πακέτο μακαρόνια
2 κολοκυθάκια
2 καρότα
Προαιρετικά:
Μισό βελγικό αντίδι (chicorée)
Μισό ιταλικό αντίδι (radicio)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Εκτέλεση:
α) Βασική συνταγή:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα κατά μήκος σε μπαστουνάκια. Σε ένα τηγάνι με καπάκι βάζουμε λίγο λάδι ρίχνουμε μέσα τα καρότα και τα κολοκυθάκια σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά σε όσο το δυνατό πιο χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Δε βάζουμε νερό διότι βγάζουν τα λαχανικά. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη.
β) Παραλλαγή:
Αν έχουμε βελγικό αντίδι βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα γιατί πικρίζουν και κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος στη μέση. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος.
Το ιταλικό αντίδι είναι πικρό. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο. Το ρίχνουμε μαζί με το βέλγικο στο τηγάνι να μαλακώσει.
Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αποστραγγίζουμε τα υγρά από τα λαχανικά αν έχει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά με τα λαχανικά.
Καλή όρεξη.
3 σχόλια:
Αν και δεν τα πάω καθόλου καλά με τα μακαρόνια, σε λίγο που θα πάω σπίτι θα την παλέψω τη συνταγή σου. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να μπω στο μάτι του ενός συγκατοίκου που είναι Ιταλός και να του αποδείξω ότι οι Έλληνες είμαστε οι καλύτεροι στην κουζίνα.
Και πάλι thanks, danke, gracias, merci, gracie.... απο το πολυεθνικό σπίτι που ζω!
Ελπίδα
Ευχαριστώ. Ελπίζω να άρεσαν στον Ιταλό.
τι είναι το αντίδι;
Δημοσίευση σχολίου